Denne opskrift er skabt ud fra erindringen om en nøddepostej min mor lavede, da jeg som purung teenager flirtede med vegetarismen i nogle år. Jeg elskede den, og var så taknemlig for hun tog sig tid til at lave noget særligt til mig, da julen dengang var en særlig tid for mig og noget noget jeg elskede og så meget frem til. Hun støttede mig, i modsætning til andre i familien, der ved synet af postejen erklærede, at det ikke var ‘rigtig jul’ med en vegetar i familien. Vegetarismen holdt desværre ikke ved, men det gjorde erindringen om nøddepostejen, og da jeg som 24-årig endnu engang stod med ønsket om ikke at spise dyr – denne gang på egne, stærkere ben – var jeg nødt til at prøve at genskabe min barndoms julepostej.
Sidenhen har jeg nærmest lavet den hvert år, og opskriften har ikke ændret sig et eneste gram siden jeg første gang fik genskabt den tilbage i 2007. Ingredienserne i postejen er få og simple, men komplimenterer hinanden perfekt. Postejen er perfekt til jul, hvor den kan nydes sammen med den øvrige traditionelle julemad, (se min store guide til en vegansk jul) men kan selvfølgelig også laves resten af året, og smager fantastisk som pålæg på ristet rugbrød med rødkål, rå løg, syltede agurker eller syltede rødbeder på.
Ingredienser (til 10-12 personer)
- 450 g. knoldselleri
- 350 g. champignon
- 100 g. løg
- 200 g. hasselnødder
- 150 g. æbler
- 100 g. svesker
- 3 spsk. sojasauce/tamari
- 2 spsk. urtesalt
- Friskkværnet peber
.
Fremgangsmåde
- Skær den jordede skræl af knoldsellerien og skær den derefter i store tern.
- Kog dem møre og hæld vandet fra (gem det til f.eks saucer eller grøntsagssuppe).
- Mos dem med en stavblender eller blend i en foodprocessor.
- Tilsæt hasselnødder (jeg plejer gerne at dele nødderne og blende den ene halvdel lidt finere end den anden), finthakkede løg og finthakkede champignon. Bruger du en foodprocessor til sidstnævnte, vil postejen blive mere kompakt end på billederne her, i modsætning til, hvis du hakker dem med en kniv.
- Nøddefarsen smages derefter til med urtesalt, peber og sojasauce.
- Lad farsen hvile i 5-10 min, så den får lov til at samle sig.
- Kom derefter halvdelen af farsen i et ildfast fad, og læg derefter æbler i både (jeg plejer at skrælle dem) og svesker indimellem hinanden ovenpå.
- Afslut med den anden halvdel af farsen, og bag nøddepostejen ved 200 grader midt i ovnen i ca. 45 min.
Emma fra bloggen Emma Slebager er også vild med postejen, og har været så sød at lave denne lille film som viser, hvor nem den er at lave.
17/11/2008 kl. 7:23 pm
Wow – den må helt sikkert prøves en dag! Det lyder virkelig godt!
De bedste hilsner
Martin
LikeLike
07/06/2009 kl. 11:11 am
Hej
Hvor ser den bare lækker ud! Ved du om den er velegnet til at fryse ned i små portioner så man altis har lidt til madpakken?
Mvh.
Julie
LikeLike
07/06/2009 kl. 1:49 pm
Hej Julie
Jamen den smager simpelthen så fantastisk at der aldrig har været “nok” til at jeg har kunnet fryse noget ned. 😉 Men jeg tror bestemt godt at du kan gøre det!
God fornøjelse med projektet… 🙂
Mvh Luna/Månebarnet
LikeLike
08/06/2009 kl. 11:27 am
Tak for dit hurtige svar! Jeg giver det et forsøg;-)
LikeLike
19/07/2009 kl. 12:49 am
Hej Luna
Fantastiak side 🙂
LikeLike
19/07/2009 kl. 7:30 am
Hej gode fe (Fantastisk navn!) 😉
Mange tak skal du ha’…
Luna/Månebarnet
LikeLike
20/12/2009 kl. 5:12 am
nu er der ikke længe til juleaften – hvor jeg har besluttet mig for at jeg skal ha nøddepostej 🙂 jeg ville egentlig have prøvet at lave den i forvejen, men med så mange andre december-intentioner er tiden bare løbet fra mig – jeg har derfor fuld tillid til at denne nøddepostej er ‘verdens bedste’ 😉 jeg glæder mig til at smage. rigtig glædelig jul – og tak for en go blog!
LikeLike
20/12/2009 kl. 10:54 am
Hej Sille
Nej julen er lige om lidt – og ja jeg kender godt til det med tiden som løber fra én. 😉
Jeg skal også have nøddepostej juleaften (laver den dog dagen før så jeg kan nyde den kold) Hvis du følger opskriften bliver den lige præcis som den skal. Så er spørgsmålet jo om du kan lide den. Det håber jeg du kan. 🙂
Rigtig glædelig jul!
LikeLike
25/12/2009 kl. 7:34 am
..og svaret på det spørgsmål er: at det kunne jeg bestemt godt! 🙂 dejlig vellykket postej, som jeg – og andre – kunne li’ 🙂
glædelig jul.
LikeLike
25/12/2009 kl. 7:39 am
Hej Sille
Ih det er jeg glad for at høre! Den jeg lavede blev også rigtig god. Eller – det er den jo endnu. Jeg skal også spise af den her i juledagene, og have noget med til julefrokost i morgen. Rigtig glædelig jul til dig også. 🙂
Månebarnet/Luna
LikeLike
05/12/2010 kl. 12:08 pm
Hej!
Det er en fantastisk god blog du har!
Jeg havde nøddepostejen med til julefrokost igår. Den smagte rigtig godt, og alle kødspiserne kunne også lide den. Den bliver helt sikkert en fast del af min julemad. (Desuden har man det rigtig rart i maven efter man har spist den, i modsætning til meget andet julemad)
Mange hilsner
Marie
LikeLike
15/12/2010 kl. 8:11 pm
Hej Marie
Tusind tak! 🙂 Ja nøddepostejen går også igen år efter år i min jule-madlavning. Og det er sjældent at alt-spisende ikke kan lide den.
Rigtig god jul – og tak for din kommentar!
Luna/Månebarnet
LikeLike
18/12/2010 kl. 2:52 pm
Så er postejen i ovnen – glæder mig til at smage den til julefrokosten i aften!! Tak for alle de gode opskrifter!
Glædelig Jul!
Line
LikeLike
29/12/2010 kl. 10:53 am
Hej Line!
Håber den smagte fantastisk – som den plejer at gøre! 😉
Glædelig (bag)jul
Mvh Luna/Månebarnet
LikeLike
05/05/2011 kl. 2:14 pm
Hej,
Kan man godt bare bruge almindeligt salt, eller skal det være “urtesalt” (som jeg ikke har endnu) og vil gerne prøve opskriften af i denne weekend og ved ikke hvor jeg lige kan nå at finde/købe det.
LikeLike
05/05/2011 kl. 4:55 pm
Hej Maria
Jeg er ret sikker på at jeg har set den urtesalt jeg bruger i Føtex! Men jo, du kan godt bruge almindeligt salt. Vær dog opmærksom på at du skal bruge en mindre mængde. Smag den til med lidt af gangen er mit råd, men postejen må gerne være lidt salt synes jeg.
Håber din nøddepostej bliver vellykket!
Mvh Luna/Månebarnet
LikeLike
31/10/2011 kl. 9:46 pm
Jeg har lige lavet denne gode nøddepostej med agern isteddet for hasselnødder 🙂 Samtidig lavede jeg nogle vildt lækre agernsmåkager, inspireret af “Skrubtudsens Have” http://skrubtudsen.wordpress.com/2008/10/19/agern-eksperiment/ (men frit ændret efter mine ideer). Imorgen får mine børn smagsprøver med til deres børnehave- og skolekammerater 🙂
LikeLike
25/11/2011 kl. 4:38 pm
Hej Luna,
Jeg kunne godt tænke mig at lave nødde postejen, men spiser ikke champignoner eller andre typer svampe. Har du et foreslag til hvad jeg kan skifte dem ud med?
Hilsen Lone
LikeLike
26/11/2011 kl. 8:26 am
Hej Lone 🙂
Jeg må indrømme at da jeg først læste dit spørgsmål tænkte jeg: “Eeej, det går vist ikk…” Men, det KAN måske lade sig gøre at erstatte svampene med revet zucchini/squash. Jeg vil ikke garantere for resultatet, men det er da bestemt et forsøg værd!
Alt godt!
~Luna/Månebarnet
LikeLike
28/11/2011 kl. 7:39 pm
Hej Luna,
Tak for svaret.
Jeg prøver med zucchini og håber på at det lykkedes 🙂
Hilsen Lone
LikeLike
01/12/2011 kl. 10:06 pm
Kan man lave den uden svesker? Smager det mindre fantastisk af den grund mon, eller hvad kan man putte i i stedet?
LikeLike
02/12/2011 kl. 7:12 am
Du kan sagtens lave den uden svesker. Du behøver ikke erstatte dem med noget, postejen skal nok blive fantastisk alligevel! 🙂
LikeLike
02/12/2011 kl. 5:50 pm
Tak 🙂 Det er min første veganske jul, og dine opskrifter plejer at være rigtig lækre!
LikeLike
03/12/2011 kl. 7:48 am
Dejligt at høre Anne. 🙂
Jeg er sikker på at din første veganske jul bliver en succes!
LikeLike
02/12/2011 kl. 2:53 pm
Hej Luna
Tror du, man kan lave deller af nøddefarsen og stege dem på panden/i ovnen? Så vil jeg nemlig gøre det til jul, så der er noget til de små børnehænder. Måske sku’ jeg lave en prøve her en af dagene…
Tak for din dejlige blog. Den bliver flittig brugt.
Vh Line
LikeLike
03/12/2011 kl. 7:48 am
Hej Line!
Ja, det tror jeg sagtens du kan. Både på panden og i ovnen. 🙂 Sikke en god idé – dem vil de små børnehænder hurtigt få hapset! Det kan godt være du skal tilsætte lidt havregryn eller rasp for at gøre farsen lidt mere fast til formålet. Jeg har aldrig selv overvejet at lave deller af farsen, det vil jeg helt sikkert prøve her op til jul når jeg alligevel skal lave postejen.
Hvis du laver dem her én af dagene, og husker du det, må du rigtig gerne skrive og fortælle hvordan det gik. 🙂
Alt godt!
~Luna/Månebarnet
LikeLike
13/12/2011 kl. 9:38 am
Hej Luna
Så fik jeg prøvet nøddedellerne. De var rigtig gode, omend meget bløde, så de får lige nogle flere havregryn næste gang. Men de var en succes ved bordet, og fik 4 ud af 4 børnestemmer 😉
Jeg synes dog, at farsen generelt var meget blød, hvilket ikke helt stemmer overens med det, du skriver i opskriften. Er det fordi jeg har blendet champignon og løg til ukendelighed? Hvor groft laver du den? Og har du fået prøvet at lave deller af farsen?
Vh Line
PS. Stort tillykke med spiren i maven 🙂
LikeLike
21/12/2011 kl. 9:24 am
Jeg har ikke selv prøvet at lave deller af farsen nej, så det er dejligt med feed back! 🙂
4 ud af 4 børnestemmer er bestemt ikke dårligt. 😉
Farsen er meget blød ja, det er ikke en fast postej man kan skære skiver af og lægge fint på en tallerken. Den er blød og saftig og egner sig derfor ret godt til pålæg dagen efter.
Jeg plejer at hakke halvdelen af nødderne og halvdelen af svampene lidt grovere for at give postejen mere struktur. Måske kan dellerne lykkedes bedre med en kombination af flere havregryn, nogle grovere nødder og svampe samt en tur i ovnen fremfor på panden?
~Luna/Månebarnet
LikeLike
03/12/2011 kl. 11:02 pm
Hej Lunamånebarn ;o)
Jeg tænker om Nøddepostejen vil være lige så go´juleaften, som hvis jeg laver den tidligt på dagen og så genopvarmer den om aftenen. Jeg skal lave mad til hele min kødspisende familie også, for det er kun mig der er på sellerivognen ;o) så jeg vil prøve at dele madlavningen ud over hele dagen. Tak for en super blog! Og….glædelig jul lige om lidt!!
Mvh Kickan
LikeLike
05/12/2011 kl. 5:48 pm
Hej Kickan
Jeg selv spiser den kold, men den kan sagtens laves f.eks dagen før eller tidligt på dagen og varmes.
Glædelig jul, lige om lidt. 🙂
~Luna/Månebarnet
LikeLike
10/12/2011 kl. 7:36 pm
Tak! Men hvad nu hvis jeg fryser den ned mon?? ;o)
Tillykke med omstændighederne!!
Mvh Kickan
LikeLike
11/12/2011 kl. 10:17 am
Mange tak! 😀
Ja, jeg har aldrig selv nået at fryse den inden den var smovset væk. 😉 Men jeg ved at andre har gode erfaringer med det, så det kan du sagtens.
~Luna/Månebarnet
LikeLike
08/12/2011 kl. 10:43 am
Hej!
Jeg vil rigtig gerne prøve denne opskrift, men er desværre allergisk overfor selleri. Kan jeg bruge noget andet i stedet?
LikeLike
10/12/2011 kl. 8:46 am
Hej Camilla
Ja det kan du sagtens. Jeg har ikke selv prøvet det, men én af mine venner har haft gode erfaringer med at skifte sellerien ud med kartoffel og og jordskokker. Jeg ville dog personligt skifte den ud med pastinakker da de smager af mere – men her er i hvert fald et par bud. 🙂
Venlig hilsen
~Luna/Månebarnet
LikeLike
08/12/2011 kl. 10:19 pm
Hej, jeg ved ikke om det lyder dumt, men kan hasselnødder virkelig blendes uden videre? jeg er så glad for min nye blender, jeg vil nødig overophede den. (Det lykkedes mig for nyligt at overophede en “mini blender”, det var syret!)
Venlig hilsen Cathrine
LikeLike
10/12/2011 kl. 8:48 am
Hej Cathrine
Hi hi. 😉 Ja, det kan de godt. Jeg har selv kun en minihakker (overophedede/tog livet af én engang jeg lavede riiigtig meget hummus) og den kan fint blende nødderne, så din nye blender skal nok kunne klare den.
Venligst
~Luna/Månebarnet
LikeLike
23/12/2011 kl. 9:48 pm
Jeg har lige lavet din nøddepostej og den står på bordet og dufter. Glæder mig til at spise den i morgen.
Glædelig jul! (:
LikeLike
24/12/2011 kl. 8:42 am
Ummm lækkert! Min står i ovnen netop nu og ser perfekt og indbydende ud. 🙂
Glædelig jul!
~Luna/Månebarnet
LikeLike
Pingback: Nøddepostej med svampe, æbler og svesker (vegansk) | Vegetaropskrifter.com
21/01/2012 kl. 12:23 am
Hej Luna Månebarn!
Tak for en super lækker opskrift!! Tror jeg har lavet den tre gange denne måned, med forskellige variationer af nødder.. 🙂 Bliver altid spændt når du ligger nye opskrifter ud og skal da helt sikkert snart lave de fredsfisk!!
Mvh Marika
LikeLike
22/01/2012 kl. 4:11 pm
Hej Marika!
Dejligt med endnu en Verdens Bedste Nøddepostej fan. Jeg tror da snart jeg starter en fangruppe. 😉
Glæd dig til fredsfiskene! De er bare så skønne.
Alt godt!
~Luna/Månebarnet
LikeLike
02/09/2012 kl. 4:52 pm
Jeg tror jeg vil spise det her på min 18 års fødselsdag :D. Skal man spise noget til?
LikeLike
04/11/2012 kl. 10:01 am
Hej Anna. 🙂
Du kan spise lige præcis hvad du har lyst til sammen med den. Jeg synes dog at kartofler, lidt tranebærsyltetøj og en sauce af en art er super lækkert!
~ Luna/Månebarnet
LikeLike
07/11/2012 kl. 9:18 am
Jeg lavede den her ret i går, og jeg må sige, det blev en succes! 😀 Selv min altædende far kunne lide den! Den var også vildt lækker – blød og lækker og juleagtig! Jeg vil helt klart lave den igen. Min far foreslog i øvrigt at bruge squash i stedet for æbler. Hvordan tror du det ville fungere? 🙂
LikeLike
11/11/2012 kl. 2:42 pm
Hej Anna
Fedt at høre! Jeg har ikke selv lavet nøddepostejen siden sidste år, så jeg glæder mig helt vildt til at smage den igen. Jeg er helt sikker på at I kan bruge squash i stedet for æbler. Det tager lidt af det juleaftige som er så fin ved den, men så bliver den jo bare god på en helt anden måde. Go for it!
~Luna/Månebarnet
LikeLike
28/09/2012 kl. 1:47 pm
Jeg kan desværre ikke tåle selleri. Har du en idé til et godt alternativ? Hilsen Ane
LikeLike
29/09/2012 kl. 11:16 am
Hej Ane
Ih hvor ærgerligt for dig. Men ja, prøv med pastinak i stedet for! Det er jeg sikker på vil kunne fungere lige så godt.
~ Luna/Månebarnet
LikeLike
05/10/2012 kl. 2:44 am
Hej Luna, tror du det muligt at skippe bagningen så den stadigvæk vil smager godt ?
Kunne godt tænke mig en konsistens som nutanas grove bønnepostej ( leverpostej)
(Har ikke lavet den endnu)
Hilsen Oliver
LikeLike
03/06/2013 kl. 9:33 pm
Hej Oliver
Ja det kan du sagtens. Den smager jo super godt inden bagningen. Go for it! 🙂
~ Luna
LikeLike
02/12/2012 kl. 2:41 pm
Hej Luna!
Jeg lavede nøddepostejen igår til 1. december-hygge 🙂 Den blev bare SÅ lækker, og smagte fantastisk til alt det traditionelle tilbehør. Det er min første vegetariske jul, og jeg glæder mig allerede til at lave den igen juleaften! (Den var også et hit hos min kødspisende familie).. I dag har jeg spist den kold på rugbrød, og det var også bare MUMS!
TAK for endnu en skøn opskrift.
Glædelig jul, Majken
LikeLike
05/12/2012 kl. 8:26 am
Hej Majken
Det lyder bare skønt! 😀 Jeg skal også selv have den juleaften (igen!) i år, og jeg glæder mig også. …og ja, som pålæg i juledagene er den ikke mindre end genial, og min altspisende familie vil også altid gerne smage den.
Glædelig jul!
~ Luna/Månebarnet
LikeLike
12/12/2012 kl. 4:15 pm
Hej Luna!
Tak for en masse lækker inspiration til julemaden – og generelt. 🙂 Jeg har set mig lun på din nøddepostej her, men vil lige høre hvor stort et fad du plejer at bruge til den?
Glædelig jul!
LikeLike
13/12/2012 kl. 9:01 am
Hej Iben!
Velbekomme, jeg glæder mig selv meget til postejen her. Uha, nu har jeg ikke lige målt det. Men, hvis du skal lave lasagne til 3-4 mennesker, hvor alle får et dejligt stort stykke, så er det ca. størrelses fad du skal bruge. 🙂
~ Luna/Månebarnet
LikeLike
19/12/2012 kl. 9:16 pm
Glædelig for-jul! Min familie og jeg vil bare sige dig tusind tak, tak for en fantastisk hjemmeside som har gjort overgangen til vegan-livet så gnidningsfrit som muligt, tak for dit store hjerte og overskud til at dele ud, og til slut – tak for den mest fantastiske julepostej!! Jeg har gruet for den første jul, da jeg førhen har spist and hele juleaften – hvordan kunne noget erstatte dette, vi har nu prøvet en julemiddag af – og hold nu op hvor var det fantastisk, tror det var tæt på det bedste julemad nogensinde, så nu glæder vi os til jul – TAK!
Med venlige julehilsner
Charlotte og familie.
LikeLike
23/12/2012 kl. 11:17 am
Ih glæder mig til at prøve den, og er glad for at der står alternative opskrifter herinde, da jeg her i sidste time jo selvfølgelig ikke har noget knoldselleri. Pastinak, jordskokker og kartofler har jeg dog heldigvis, så det skal nok blive jul alligevel 😀 Rigtig glædelig jul, og tak for en dejlig inspirerende hjemmeside med masser af lækre retter!!!
LikeLike
23/12/2012 kl. 6:49 pm
Den er ovenud fantastisk Luna. Laver den igen i år 🙂
LikeLike
24/12/2012 kl. 8:57 am
Dejligt at høre Lærke! Jeg har også én stående i køleskabet lige nu.
God jul!
~ Luna/Månebarnet
LikeLike
09/01/2013 kl. 6:02 pm
Så fik jeg endelig prøvet at lave nøddepostejen for et par dage siden og hold da op, hvor er den bare god! Jeg passede på med salten, da jeg på vegetarkontakt så, at der var nogle, der syntes den var for salt, men det var den slet ikke og jeg kunne sagtens have puttet det i som du havde skrevet 🙂 Jeg prøver til daglig at spise meget fedtfattigt, så jeg vil prøve at eksperimentere med nogle andre ingredienser end nødder og håber det kan blive lige så lækkert ;)!
LikeLike
13/03/2013 kl. 5:56 pm
Hej Julie, tror du, man kan bruge persillerødder i stedet for selleri? De minder jo lidt om hinanden…
LikeLike
17/11/2013 kl. 9:27 pm
Super lækker ret. Er lige afprøvet på vores venner. Det her bliver årets julemiddag når vores børn og barnebarn får deres and. Rigtig julet med and og svesker.
Hilsen veganer farmor og veganer farfar
LikeLike
15/12/2013 kl. 11:30 am
Hej Luna.
Tak for denne vidunderlige opskrift. Jeg har lavet den de to sidste år og er helt vil med den 😉
I år er jeg nødt til at økonomisere med min tid, så jeg tænkte på om jeg kan lave den dagen i forvejen og så først bage den inden serveringen? Eller er det bedre at lave den og bage den dagen før og så varme den op igen? Det er så hyggeligt med den julede duften når den bliver bagt på juleaften.
Jeg har før svitset løg og svampe, og dervd komme jeg om at løget ikke udskiller det stof, som jeg ikke kan hustke hvad hedder, som ikke er så godt.
Kh Eva
LikeLike
17/12/2013 kl. 8:39 pm
Hej Eva
Velbekomme! Dejligt at høre. 🙂 Jeg synes du skal forberede den men først bage den på dagen. Sådan tror jeg den er lækrest. Jeg kan ikke lige gennemskue hvad det er for et stof du taler om. Er det noget du ikke kan tåle?
LikeLike
17/12/2013 kl. 11:26 pm
Hej Luna.
Tak for dit svar. Det vil jeg helt sikkert prøve. Min første julemiddag som vegetar er sikret. jeg melder tilbage når den er prøvet.
God jul til dig og familien.
LikeLike
15/12/2013 kl. 12:34 pm
Jeg er ikke nogen tilhænger af selleri, langt fra endda, selvom mange i årenes løb har forsøgt at omvende mig. Hvad vil du anbefale jeg bruger i stedet for? kartofler, pastinak?
LikeLike
17/12/2013 kl. 8:35 pm
Hej Henriette
Jeg har fået dette spørgsmål før, fra folk der ikke er vilde med selleri. Jeg vil helt sikkert anbefale pastinak som alternativ. 🙂
Luna
LikeLike
02/01/2014 kl. 5:38 pm
Kære Luna.
Godt nytår til dig. Så blev nøddestegen afprøvet til jul og den var en succes. Måske en anelse til den salte side (men jeg skal være ærlig og indrømme at jeg ikke målte tamari’en af) jeg lavede en sovs med svampe, tranebær og soyafløde. stegen smagte fantastisk på rugbrød med sennep og rødbeder til juelfrokosten i dagene efter.
LikeLike
Pingback: vegetar julemad | runninghealthyhobbit blog
Pingback: Hej postej » emma slebsager
10/10/2014 kl. 3:24 pm
Luna, er det friske eller tørrede svesker du har brugt? Jeg har nemlig opfattet det som friske svesker, men de er slet ikke til at opstøve nogle steder synes jeg. Håber du kan hjælpe med lidt afklaring 🙂
LikeLike
19/10/2014 kl. 10:48 pm
Hej Sara. Friske svesker er da helt klart til at opstøve, men det er ikke dem du skal bruge i opskriften her. Svesker er tørrede blommer. 😉
LikeLike
Pingback: Den grønne julemiddag » emma slebsager
16/12/2014 kl. 11:30 pm
Er der nogen der har erfaring med at lave den uden champignoner? Min svigerfar, som er vegetar, kommer juleaften og jeg vil for første gang forsøge en vegetarisk ret til jul, men han kan ikke fordrage champignoner! Eller har du andre forslag til en god vegetarisk juleret, som kan spises med alt the “normale” tilbehør (rødkål, brunede kartofler, etc etc)?
LikeLike
17/12/2014 kl. 4:54 am
Hej Trine
Hvis du gerne vil undgå svampe skal du ikke lave denne postej. Men ja! Jeg har bestemt forslag. Se bare her i mit ultimative inspirationsindlæg til en vegansk jul. 🙂
Rigtig god jul!
~ Luna
LikeLike
20/12/2014 kl. 9:23 pm
Hej Luna.
Hvor stort er det fad du bruger når du laver den?
LikeLike
21/12/2014 kl. 7:19 am
Hej Lina
Øj, det er lidt forskelligt. Det er ikke så vigtigt, bare du har nok fars til, at du kan lave to lag med æbler og svesker i midten. 🙂
LikeLike
13/07/2015 kl. 10:47 am
Hvad med sveskerne? Dem beskriver du ikke hvad man skal gøre
Med dem??
LikeLike
13/07/2015 kl. 10:52 pm
Hej Cecilie
Jo det står i beskrivelsen. De skal i sammen med æblerne. Ind imellem dem.
~ Luna
LikeLike
26/11/2015 kl. 7:14 pm
Ud fra alle de mange positive kommentarer har jeg tænkt mig at sætte din postej og et par andre opskrifter på den ultimative prøve! Skal til julefrokost med gutterne i weekenden, de er en stor flok anti-veganske drengerøve, så jeg lægger min lid til din kogekunst. Hvis ikke jeg klokker i det, håber jeg på at lukke munden godt og grundigt på dem! 🙂
LikeLike
18/12/2017 kl. 9:03 am
Er det ikke din opskrift som coop har posted? Med påstand om at opskriften er udviklet af samvirke 😦
https://opskrifter.coop.dk/opskrifter/veganer-noeddepostej-3987
LikeLike
18/12/2017 kl. 9:04 am
Ps. Tag for en lækker opskrift! Jeg spiser denne postej hver jul 😀
LikeLike
03/01/2018 kl. 2:29 pm
Velbekomme! Fedt at høre. 😀
LikeLike
03/01/2018 kl. 2:29 pm
Det er min opskrift jo, men jeg har givet dem lov, og de linker også til min blog. 🙂
LikeLike
22/12/2017 kl. 1:02 pm
Jeg har prøvet at lave denne, men tror ikke, der skal 2 spk salt i retten! Det blev den rimeligt uspiselig af. Eller er urtesalt anderledes end almindeligt salt med urter i?
Jeg vil lave den igen, bare med meget mindre salt 😉
LikeLike
03/01/2018 kl. 2:27 pm
Puha, ja, der er nemlig forskel på almindlig salt og urtesalt, hvor der jo kun er en smule salt i og hvor resten er urter. Fedt du vil prøve igen!
LikeLike
Pingback: Dejlig er jorden – tips til en grønnere jul. - RÅSTOF
25/12/2019 kl. 11:30 am
Hej Luna
Fik din dejlige nøddepostej i går. Da de andre ikke spiser champignon havde jeg skiftet det ud med aubergine. Jeg havde skrællet auberginerne og skåret dem i mindre stykker og svitset dem sammen med løgene inden det blev blandet med kogt pastinak (i stedet for selleri). Det virkede helt fint. Et tips, da jeg kan se, at andre har spurt om man kan undlade champignon.
Tak for en god opskrift.
Nora
LikeLike
28/12/2019 kl. 4:50 pm
Tak for tippet Nora! Det lyder ret lækkert. ^_^
LikeLike