Månebarnet

Veganske opskrifter, farverig madglæde & bæredygtig livsstil

Langtidsbagte tomater med vanilje

8 kommentarer


Ingredienser

  • 300 g. cherrytomater
  • Havsalt
  • Vaniljepulver
  • Balsamico
  • Tørret oregano, timian, rosmarin eller basilikum

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på ca. 220-250 grader. Skær tomaterne over på midten og placer dem på en bageplade med skæresiden vendt op. (Behold stilken på den ene halvdel af tomaterne af æstetiske årsager). Drys salt, vaniljepulver samt en af de tørrede krydderurter og sæt bagepladen øverst i ovnen, sluk og glem alt om dem! Dette kan gøres om aftenen inden du går i seng. Er du til varme rundstykker om morgenen kan du sagtens tage tomaterne ud, spise dem ovenpå de lune rundstykker, tage nogle af tomaterne med i en boks til madpakken eller du kan smække dem tilbage i den kolde ovn inden du forlader hjemmet og spise dem senere når du kommer hjem. Hvis du er A-menneske kan du lave tomaterne om morgenen inden du tager af sted og så vil de stå klar når du kommer hjem! Server dem som forret på ristet speltbrød. Sammen med oliven, forskellige tapanader, trøffelolie, hummus og finskåret brød, eller som tilbehør til cremede kokos/karry risretter.

8 thoughts on “Langtidsbagte tomater med vanilje

  1. Åhhh ja, der er nogle små darlings, som jeg eeeelsker 🙂
    Jeg plejer at give dem 3 – 4 timer ved ca. 110 grader, og jeg tror ikke, jeg nogensinde har lavet dem uden lidt hvidløg i også…..
    Skal de helt op at ringe, drypper jeg få dråber af den toplækre, tyktflydende balsamico på ved serveringen……slurp !!!

    Like

    • Lækkert! Jeg tror også den tyktflydende balsamico vil kunne fungere ret godt allerede inden de sættes i ovnen. Prøv at drys en lille smule vanilje ud over dem næste gang du laver dem! Du vil blive overrasket over hvor godt det er. 🙂 Det er et trick jeg har lært af Sanne – hun kommer også altid lidt vaniljekorn i sin tomatsauce.

      Like

  2. Uhm, jeg elsker tomater..
    Samme opskrift har jeg forsøgt mig med (en Nigella Lawson-opskrift) uden det store held, så jeg ved ikke om det fordi min gamle ovn ikke er skabt til den slags…

    Like

    • Jep… Også jeg. 😀

      Jeg tror faktisk at det var en af hendes bøger jeg stod med i hånden da jeg stødte på opskriften inde i boghandelen. Du må op på hesten igen og få lavet nogle semi-dried tomater der fungerer! Måske skal du prøve med nogle mindre tomater?

      Mvh Luna/Månebarnet

      Like

  3. Når du siger spejlrefleks, tænker jeg automatisk på at jeg købte mit vildt billigt på Den blå avis! Hvis man lige researcher lidt på nettet og finder ud af hvilke man helst vil have sælger de dem for mellem 1000-2000 kr og det er lidt et scoop for f.eks. et Nikon D90 🙂 Jeg har selv et D40 og alle D’erne er dejlig brugervenlige. Det var lige lidt teknik-nørderi herfra 😉

    Like

  4. Pingback: Quinoasalat med langtidsbagte tomater og avocado | Mia Sommer

Skriv en kommentar!