Månebarnet

Veganske opskrifter, farverig madglæde & bæredygtig livsstil

Pommes (fedt)frites

8 kommentarer


Disse kartofler er ligesom mine Crash Hot Potatoes 100 % fedtfri, men smadder lækre. 😉

Ingredienser

  • Økologiske kartofler med skræl
  • Paprika (evt. røget)
  • Havsalt

.

Fremgangsmåde

Tænd din ovn på 275 grader (varmluft) og kog X antal kartofler møre i letsaltet vand. Hæld derefter vandet fra, og lad dem stå uden låg i gryden og dampe af. Brug derefter et lille piskeris, eller din håndflade (hvis kartoflerne er afkølede nok) til at mase dem i mundrette stykker. Ja, du læste rigtigt. De skal smadres!

Læg dem på en bageplade med bagepapir og drys med havsalt og paprika. Det gør ikke noget hvis nogle af kartoffelstykkerne er mindre, og nogle lidt større, eller at de ligger tæt på bagepladen fordi de er blevet most lidt hist og pist. Det får dem bare til at hænge let sammen under bagningen, og gør dem endnu mere lækre! Bag dem i ca. 20 minutter. Vend dem evt. efter 10-15 minutter for at sikre dig, at de bliver så sprøde som muligt.

Servér dem sammen med ketchup og hjemmelavet mayonaisse til en saftig veggieburger, veggiedeller eller, som knasende tilbehør til farverige salater og pandestegte grøntsager!

.

.

8 thoughts on “Pommes (fedt)frites

  1. Helt sikkert! 😀 Sådan vil jeg også prøve at lave dem en dag, og ret sjovt du lige poster den idag, har nemlig fået en efterspørgsel på en kartoffel dish på min facebook side, så poster lige linket derinde.

    Like

  2. De ser bare superlækre ud, Luna! Dem skal jeg snart prøve til en yummy veggie burger, tror jeg. 🙂

    Like

  3. Sjovt. Det virker som om, at uanset hvad man kommer til at gøre ved kartoflerne, så bliver retten bare bedre af det 🙂 En meget universel opskrift, der fortjener udbredelse.

    Like

  4. Pingback: pommes frites stegt i ovnen « Kødfri fredag

  5. Skal helt sikkert prøves. Ser bare superlækre ud 🙂 Måske allerede i dag!

    Like

  6. De er afproevet, og det smager himmelsk.

    Like

Skriv en kommentar!